Wie denkt aan een duurzame (her)bestemming in het hart van de Euregio, denkt dus automatisch aan Terhills. De site transformeerde van een industrieel mijngebied in het verleden tot een groen hart in het heden. Als veelzijdig en vooruitstrevend landschap wordt hier bovendien een brede waaier aan recreatiemogelijkheden aangeboden. Activiteiten waarvan iedereen kan komen profiteren op zijn of haar eigen manier: ontspannend, inspannend, inspirerend en alles daar tussenin.

Terhills streeft er zo naar een levendige toeristische locatie te zijn waar ontspanning en duurzaamheid hand in hand gaan. Enkel projecten met een milieubewust karakter zijn welkom op de site en deze lijn wordt doorgetrokken naar de beleving van de gasten. Zo is het transport bij Terhills 100% elektrisch. Voor de energievoorziening van de faciliteiten – van tropisch zwembad tot restaurant met zicht op het water – wordt gewerkt met een batterijenpark en zonnepanelen. Zowel op het water als op het land!


Ook in de toekomst zullen ecologie en economie hier hand in hand gaan; iets dat bezoekers aanvoelen in elke belevingstak waarvan ze de vruchten komen plukken tijdens hun verblijf of dagexcursie. Groen, groener, groenst!


Genesteld in het adembenemende Nationaal Park Hoge Kempen is de natuur voor Terhills meer dan een locatie; het is een inspiratiebron. Actieve, passieve of interactieve natuurbeleving vormt immers de hartslag van het geheel. Kijk maar naar die groene terrils, de uitgestrekte blauwe waterpartijen … Kortom: deze 365 hectare kostbaar mijnerfgoed zijn de ideale voedingsbodem voor innovatieve projecten en unieke toeristische ervaringen. In elk seizoen, voor elke doelgroep.