Terhills NV, een dochtervennootschap van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, heeft als opdracht om deze site om te vormen tot een unieke toeristische bestemming. In 2011 al werd er 219 hectare industrieterrein omgevormd tot natuur (100 ha) en recreatie (119 ha).

Regionaal Landschap Kempen en Maasland creëerde hier de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Te midden van de natuur bouwde de Universiteit Hasselt ‘ECOTRON’, een unieke onderzoeksinfrastructuur. Hier gebeurt wetenschappelijk onderzoek rond de impact op biodiversiteit van klimaatveranderingen.

Het kloppend hart van de site is het vakantieresort dat Terhills samen met Center Parcs heeft ontwikkeld en in het voorjaar van 2021 werd geopend. De Vulex-plas kreeg met het succesvolle Terhills Cablepark een gepaste invulling en het voormalig hoofdgebouw van de mijn werd omgevormd tot het Terhills Hotel. Intussen werd ook het state-of-the-art wellnesscomplexElaisa’ geopend.

Om de verschillende trekpleisters duurzaam met elkaar te verbinden, is er een lusvormige verbindingsweg van 4,2 kilometer aangelegd. Hierdoor kunnen alle bezoekers zich vlot verplaatsen over het volledige gebied met een elektrische shuttle.