Bezoekers van Terhills kunnen vanaf 7 november gebruik maken van zelfrijdende shuttles om zich te verplaatsen binnen de site. Deze zelfrijdende shuttles zullen 7 dagen op 7 rijden, en dit al minstens voor een periode van één jaar. Bij succes wordt de periode verlengd tot 10 jaar. De shuttles rijden na een proefperiode volledig autonoom zonder veiligheidssteward aan boord.

Om het de Terhills gasten zo comfortabel mogelijk te maken om de uitgestrekte site te bezoeken, heeft Terhills een breed aanbod aan duurzame vervoermiddelen uitgewerkt. Zo kan je bij Terhills Resort e-bootjes, e-steps en elektrische golfkarretjes huren. Binnenkort zijn er ook elektrische steps beschikbaar op de hele site.

LRM, de investeringsmaatschappij achter het Terhills-project, zorgt met de ter beschikkingstelling van zelfrijdende shuttles voor de kers op de vervoerstaart. De shuttles rijden over een traject van 2,5 km lang en verbindt Terhills Hotel, Maasmechelen Village, Het National Park Visitor Center, Terhills Cablepark, Terhills Resort en Elaisa Wellness.

Deze autonome shuttles komen rond de 10 minuten langs bij de verschillende haltes vanaf 10u30 tot en met 18u30. Ze bieden plaats aan 12 passagiers en zijn rolstoeltoegankelijk. Tijdens de proefperiode is het gebruik van deze shuttle busjes gratis.