We hebben er lang naar afgeteld en eindelijk is het zover: op 28 mei opent het nieuwe premium vakantiepark ‘Terhills Resort by Center Parcs’ haar deuren. De eerste gasten worden vanaf vrijdag verwelkomd in een autovrij park met 250 luxe cottages, een Country Club met Aqua Garden, Terland Restaurant & Beach en nog veel meer faciliteiten om te ontdekken.

Het nieuwe Terhills Resort by Center Parcs is voortaan hét kloppend toeristisch hart aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen. Samen met het Terhills Cablepark, Elaisa Wellness, het Terhills Hotel en Maasmechelen Village is er in dit groene stukje België een aanbod gecreëerd voor een meerdaags verblijf in alle seizoenen.

Nieuw resort aan rand nationaal park


Terhills Resort is een project van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, beheerd door Center Parcs. De vroegere steenkool- en grindwinningsite heeft plaatsgemaakt voor een vakantiepark waarin mens en natuur elkaar op unieke wijze vinden. Er is daarbij bewust gekozen voor een eigen identiteit binnen het aanbod van Center Parcs: kleinschaliger en met de focus op premiumverblijven aan het water. Kwaliteit is het ultieme uitgangspunt.

Activiteiten voor een unieke vakantie


Genieten op het strand, varen op het water of wandelen in de omringende bossen: het kan hier allemaal. De omgeving nodigt je uit om te shoppen (Maasmechelen Village), te relaxen in de wellness (Elaisa Wellness) of te waterskiën (Terhills Cablepark). Frank van Ouytsel, General Manager van Terhills Resort vat het zo samen: “Een plek waar je echt de tijd hebt voor jezelf en je dierbaren.”

Groen én goed voor de economie


De cottages zijn gemaakt van duurzame materialen en ongeveer de helft van de energie wordt opgewekt door een drijvend zonnepark op de Terhills-site. De groene daken van de Country Club en Aqua Garden zorgen voor extra isolatie. Terhills Resort zal ook zo’n 200 mensen tewerkstellen. Zo heeft de bouw van het resort zeker aan de economische opleving van de regio bijgedragen.

Terhills Resort in een notendop

• 250 luxe cottages voor twee tot twaalf personen, inclusief BBQ-terras. De cottages zijn beschikbaar in twee niveaus: VIP en Exclusive. Deels beschikken ze over een eigen steiger; de Exclusive cottages hebben allen een eigen buitensauna en buitendouche.
• De Country Club is een prachtig gebouw met panoramisch uitzicht over het meer dat alle centrale faciliteiten herbergt:
o het culinair Terland Restaurant
o een Kids Club en een indoor speeltuin
o een workshopruimte
o een kleine supermarkt (Shop)
o het Cycle Center
o de receptie
• Aqua Garden: een binnenzwembad met stroomversnelling, een kinderbad, jacuzzi en infinity pool in openlucht. Het zwembad wordt opgesierd met vele tropische planten en bomen.