De Aqua Garden van Terhills Resort by Center Parcs wordt een waar zwemparadijs. En voor 32 historische bomen uit Thailand, Cambodja en Laos wordt het ook hun ‘forever home’. Terhills Resort adopteert namelijk oude bomen die hun eerste standplaats aan de andere kant van de wereld zijn ontgroeid. De weesboompjes zijn veelal 45 tot 150 jaar oud en dragen bij tot een exclusieve beleving in het zwembad van het resort. Dat wordt tropisch genieten!

Als grondlegger van de korte vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar zeker in het nieuwe Terhills Resort wil het haar gasten blijven verrassen en verwennen. Met eeuwenoude bomen in het Aqua Garden-zwembad, bijvoorbeeld!

Anderhalve eeuw groeien
Het pronkstuk van de collectie is alvast een 145 jaar oude Bengaalse vijgenboom uit Thailand. Bijna anderhalve eeuw stond hij fier op een rots, totdat die het begaf. De boom was dus ten dode opgeschreven als Center Parcs-landschapsarchitect Jean Henkens hem niet zou hebben gered. Andere exemplaren moesten onder andere wijken voor steden- of landbouw, maar in Aqua Garden krijgen ze nu dus een heerlijk tweede leven.


Van bomenhospitaal naar zwembadrand
De selectie van de bomen voor het gloednieuwe resort dat half mei opent is serious business, en loopt al sinds 2016. Aan de verhuis naar Belgisch Limburg gaat voor deze tropische bomen dan ook een hele reis vooraf: lokale telers bereiden ze soms wel jarenlang voor op het transport – sterke wortels en bladkronen zijn namelijk een must. Na een verblijf in het bomenhospitaal worden ze in speciale klimaatcontainers verscheept naar hun nieuwe thuis, Terhills Resort.
Binnenkort kan je zelf met deze groene schoonheden komen kennismaken in het prachtige zwembad!

Groene heuvels, groene daken
De geredde bomen passen perfect in het ecologische kader van Terhills Resort. Harmonie met de natuur is voor het luxevakantiepark echt een prioriteit. De terrils (oude bergen met mijnafval) werden destijds groen gemaakt via hydroseeding waardoor de biodiversiteit er erg rijk is. Het dak van de Country club én Aqua Garden zijn ook volledig groen, wat zorgt voor extra isolatie. Bomen adopteren is dus maar een enkel aspect in het grote, groene verhaal van ons resort. Maar wel eentje waar we enorm fier op zijn!