Fan van het mijnverleden? Terhills stelt met plezier de Kompeltoer Eisden aan je voor: de enige wandeling in het Nationaal Park Hoge Kempen waarmee je met een Ranger de historiek van de streek leert ontdekken. En de hartslag van de natuur? Die krijg je er op typische Terhills-wijze gewoon gratis bovenop. Inclusief een Kompel-biertje om te proeven!

Het rijke regionale erfgoed ligt ons nauw aan het hart, dus tijd om het wat beter te leren kennen … Via de gloednieuwe Kompeltoer, bijvoorbeeld! Kompel is trouwens een ander woord voor mijnwerker, maar weetjes zoals deze kom je tijdens de wandeling nog meer dan genoeg te weten. Je wordt immers vergezeld door een Ranger die je vertelt over het mijnverleden tijdens een prachtige natuurwandeling (opgelet voor de beklimming op de mijnterril!).

Het verleden op smaak gebracht door de Ranger én met zicht op de schachtbok, wedden dat die Kompel eens zo goed smaakt?

Stevige klim, frisse drank

Deze tour (wandeling + degustatie) neemt je voortaan elke zaterdag tot eind september mee op pad doorheen het mijnverleden en de natuur van het Nationaal Park. Goed voor drie uur plezier met een vleugje geschiedenis en een wel erg smakelijke afsluiter: een degustatie van het lekkere streekbier Kompel is inbegrepen voor alle deelnemers. In het National Park Visitor Center staan de koele Kompel-bieren je al op te wachten. Een heerlijk einde van een fijne excursie, en dat voor maar 10 euro per persoon.

Praktische info

Locatie:              Terhills (National Park Visitor Center)
Start:                  14 u.
Data:                   Elke zaterdag van 14/8 t.e.m. 25/9
Duur:                  3 u., inclusief degustatie Kompel
Kostprijs:            € 10 per persoon
Inschrijving:      Verplicht via www.nationaalparkhogekempen.be/nl/kalender