Snak jij ook zo naar zomerse festivalavondjes? Terhills lanceert samen met de Maasmechelse jeugd Zwart Goud, een ecologische festival van eigen bodem. Dit jaar kunnen we er natuurlijk nog geen megagebeurtenis van maken, maar in een intiem kader bij zonsondergang zal het aan sfeer alvast niet mankeren! Wel snel beslissen als je erbij wilt zijn. Want net als echt goud, zijn de tickets voor Zwart Goud schaars …

Tijdens zes zonsondergangsconcerten geven we het Terhills-podium aan opkomend Belgisch talent. Elke avond is er een ander genre aan de beurt: indie, hiphop, jazz, elektronisch … Kom niet alleen voor de muziek, maar zeker ook voor de setting! Het coronaproof festivalterrein bevindt zich midden in het groen aan de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen. Om er een extra magisch muzikaal moment van te maken organiseren we de concerten rond zonsondergang, wanneer de natuur er sowieso ook een mooie “show” van maakt.

Onder andere Ashley Morgan, Sam De Nef en Bløssom maken er een feestje van deze zomer. De Avondgloed-concerten vinden telkens plaats op vrijdag en zaterdag.

In de festivalnaam Zwart Goud zit natuurlijk een knipoog naar het mijnverleden verwerkt, maar vergis je niet: deze concertreeks wordt op en top ecologisch. De zware milieu-impact van grote festivals moet anders in de toekomst; daar zijn we het allemaal over eens. Het goede voorbeeld geven we alvast door onze eigen CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Groene energie, vegan snacks, frisdrank op basis van lokaal grondwater … Geen betere plek voor dat alles dan Terhills, in de schaduw van de mijnschachten.

Exclusieve eerste editie!

Om de veiligheid van het event te garanderen, maken we er een exclusieve eerste editie van. Per concert zullen er slechts 150 festivalgangers worden toegelaten. Oftewel: 37 bubbels van vier. Aarzel dus niet te lang als je een Avondgloed-concert wil meepikken deze zomer. De tickets zijn te koop sinds 24 juni en zouden wel eens razendsnel de deur kunnen uitvliegen!

Bestel je bubbelticket (4 personen) via www.zwartgoud.be. Maak je keuze uit 23/24 juli, 30/31 juli en 6/7 augustus.