Terhills Holiday Resort

Het vakantiepark beslaat circa 75 hectare ten noorden van de Hoeveweg, uitgestrekt tot aan de N75 met een ongeveer 600 meter waterkant met uitzicht op het hoofdmeer. In zijn totaliteit bestrijkt het Vakantiepark ca. 100 hectare, zowel ten noorden als ten zuiden van de Hoeveweg.  

Een belangrijk principe tijdens de ontwikkeling van het masterplan was het minimaliseren van de hoeveelheid te rooien bomen en de visuele impact van het project, in het bijzonder gezien vanuit de lange terril.  

Hoofddoel is om een project te creëren dat in harmonie is met zijn bosrijke omgeving en  gasten de mogelijkheid biedt zich verbonden te voelen met de natuur.  Er wordt een gevarieerde mix van high end woongelegenheden voorgesteld met een breed scala aan recreatieve activiteiten, ongeacht het weer of het seizoen. Het park zal ecologisch verantwoorde beginselen toepassen, waaronder duurzame vormen van vervoer en het autovrij houden van de bungalows in het bos.  

Programma  
Het huidige concept voorziet 250 high-end bungalows aan de voet van het Nationaal Park, met zicht op het water en te midden van een unieke natuur. Elke bungalows zal voorzien worden van uitgebreide faciliteiten.

Centrale faciliteiten 
Gegeven dat het park het hele jaar door zal geopend zijn samen met de high-end positionering is het essentieel een gevarieerd aanbod aan indoor faciliteiten en activiteiten te hebben.
Deze faciliteiten zullen centraal in het resort liggen vlak aan het water en zullen bestaan uit een zwembad, restaurant, ontspanningsruimte en een supermarkt.  
Een integraal onderdeel van het ontspanningsaanbod betreft de Alaesa Spa, een complex van 5.000 m2 state-of-the-art wellness met een ruim aanbod sauna’s, stoombaden en behandelingsruimten.